Beloved Garden
Rust

 

 

 

Rust

Rust hebben we allemaal nodig om goed te kunnen functioneren in dit leven. Wanneer je dingen vanuit de 'rust' doet, dan doe je ze vaak een stuk beter. Toch zijn veel mensen juist erg ónrustig. Een voortdurende onrust zorgt voor veel zorgen en verwarring. Hoe kun je nu rust vinden en, misschien nog wel belangrijker: hoe kun je die bewaren?

Rust zouden we ook vrede kunnen noemen. De bijbel zegt in Jesaja 48:22: ‘Goddelozen zullen geen vrede kennen’. Het is allereerst onmogelijk om echte rust en vrede te ervaren als je God niet kent. Jezus heeft gezegd in Mattheüs 11:28-29:

‘Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal Ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden.’

Echte rust en vrede is alleen bij God te verkrijgen. Toch kun je ook als kind van God nog altijd onrustig zijn. Je kunt worden voortgejaagd door grote druk en stress. Onder al je verantwoordelijkheden roep je uit naar God : ‘Geef mij rust alstublieft! U zou mij rust geven, toch......?’

Ik geloof dat, terwijl je Hem aanroept, God een aantal dingen in gedachten heeft die jíj zou kunnen doen om tot rust te komen. Want rust is niet alleen een wonder vanuit de hemel. Het is ook een levensstijl. De psalmist zegt het zo mooi:

‘Nee, ik ben stil geworden, ik heb mijn ziel tot rust gebracht. Als een kind op de arm van zijn moeder, als een kind is mijn ziel in mij.’ (Psalmen 131:2)

Hier zegt de bijbel niet alleen dat God ons rust geeft, maar ook dat wij in staat zijn om onszelf tot rust te brengen. Daar moet je tijd voor nemen. Sommige mensen klagen dat ze nooit Gods stem verstaan. Als je altijd maar druk bent kan dat een oorzaak zijn waardoor je Hem niet hoort.

God heeft zelfs een verplichte rustdag gegeven: de sabbat. Waarom? Om ons iets op te leggen? Nee, omdat wij het zo hard nodig hebben om regelmatig ‘in rust’ te zijn. Wist je dat je God juist in die rust ontmoet? Ik denk zelfs dat het een tactiek is van de duivel om mensen alsmaar in de greep van onrust te houden. Zolang we onrustig zijn zullen we niet de tijd vinden om echt naar God te luisteren.

Rust creëer je door tijd te nemen, tijd om op adem te komen. Lekker wandelen, slapen of een warm bad nemen zijn hele praktische dingen waardoor je in de rust komt. Uitkijken over een groot meer of de zee. Gewoon ff niks moeten is  een manier om tot rust te komen. Als jij ook teveel onrust binnenin je ervaart, breng jezelf dan ‘actief’ tot rust. Bid niet alleen om rust, maar bid én rust uit. Als je al langere tijd onrustig bent, zul je merken dat het ook langer duurt voordat je rustig wordt. Maar geef niet op, neem net zoveel tijd als nodig is. En ontmoet God in de rust.

David de Vos

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Beloved Garden!
 
 
  
 
 
 
 
  
 
 
 
Link naar:
 
 
 
 
 
 

Beloved Garden

is een prachtige tuin

waar het heerlijk vertoeven is,

met kleurrijke

en welriekende bloemen

en het betoverende gezang

van vrolijke vogels.

 

 

 

  
 
  
Beloved Garden:
 
Een plaats om tot rust te komen.
Een plaats om tot jezelf te komen.
Een plaats om je eens even lekker terug te trekken
en bij te tanken.
En dat doe ik in mijn Beloved Garden
in mijn geliefde tuin.
Heerlijk genieten.
En dat doe je het beste met het Woord van God.
Het boek Hooglied leek mij het beste passend
in mijn Beloved Garden.
 
@Beloved Daughter
 
 
  
 
  
 
  
  
  
    
 
 
 
Meer van Beloved Daughter:

    Afgesloten Hof

    Beautiful Place

    Beloved Court

    Beloved Daughter

    Beloved Garden

    Beloved Place

    Beloved Woman

    Bride of Christ

    Daughter of Christ

    Deserted Place

    Desolate Place

    God's garden

    Holy Place

    Hooglied

    Lonely PLace

    Lovely Garden

    Oase

    Resting Place

    Rose of Love

    Rose of Sharon

    Prince of Peace

    Schuilgrot

    Tuin van God

    Vreugdebron

    Vredevorst

  

 

 

Laatste reacties
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl